Fit tijdens je zwangerschap

Beweging is ontzettend belangrijk, zeker tijdens de zwangerschap. Je voelt je zo lang mogelijk fit en je houdt je conditie op peil. Een goede conditie zal je uiteindelijk ook helpen tijdens de bevalling, want ik heb me laten vertellen dat dat echte topsport is.

Voordat ik zwanger werd had ik al vaak gekeken naar Mom in Balance lessen. Heerlijk, sporten in de buitenlucht samen met andere aanstaande moeders. We woonde toen nog in de stad en het Kralingsebos was op loopafstand. Perfect, dacht ik. Nu, eenmaal zwanger, is het Kralingsebos 30 km bij ons vandaan. Ik wilde wel graag een proefles volgen, want wie weet is het die 30 km rijden wel meer dan waard. Ik volgende een proefles in de stromende regen en kou, maar leuk was het. Qua conditie goed te doen, want we trainde met name onze spieren. Dat heb ik twee dagen erna nog goed gevoeld. Mijn conclusie; Leuk, maar minder leuk in de regen/kou wanneer je daarna nog een halfuur terug moet rijden en doorweekt in de auto zit. Wanneer je een abonnement afsluit zit je er voor drie maanden aan vast, dat vind ik persoonlijk minder fijn. Ik denk dat ik in het voorjaar toch maar start de Mom in Balance lessen, buiten sporten blijft het fijnst. De lessen zijn niet heel goedkoop, je betaald voor een maand €48,50 (1 les p.w.), zo’n €12,10 per les. Wel heel handig, je kunt je lessen inplannen via een app. Komt de zaterdag bijvoorbeeld niet uit, dan kun je gerust switchen naar de zondag of een andere dag waarop het die week wel uitkomt.

IMG_3411

Zwangerschapsyoga op aanraden van de verloskundige, ook een idee. Mijn ademhaling is altijd al een beetje verkeerd geweest. Prima mee te leven, maar misschien niet zo handig wanneer je moet bevallen. Ook met yoga train je bepaalde spiergroepen en blijf je lekker soepel en leer je ook op je ademhaling te letten. De website ziet er leuk en uitnodigend uit. Ik besluit me in te schrijven voor de zaterdagochtendgroep. Ik ontvang een mailtje ter bevestiging en kijk uit naar mijn eerste les. Ik laat jullie absoluut weten hoe het bevalt. De kosten, 9 lessen voor €99,- of 10 lessen, waarvan 1 met partner voor €120,- ook dit is niet erg goedkoop, maar vind het het wel waard.

IMG_9015

Zwangerschapzwemmen staat ook nog op mijn lijstje. Geen abonnement, maar gewoon losse lessen, dat staat me absoluut aan. De prijs valt ook reuze mee, €4,15 per les van 1 uur. Het zwembad is een dorp verderop en de lessen worden op dinsdagavond gegeven. Ik ga het zeker proberen en laat natuurlijk ook weten hoe dit bevallen is. Wat ik hoor van andere mama’s (to be) is dat het heerlijk is het gewicht van je buik niet te voelen wanneer je in het water bent.

IMG_3412

Ben je net als ik aanvullend verzekerd, dan krijg je wellicht ook €50,- vergoed voor zwangerschapsgym of een andere vorm van beweging.

Vind je al die groepslessen niets, te duur of is het lastig in te plannen, probeer dan iets vaker de fiets te pakken of een stevige wandeling te maken. Alle beetjes helpen!

Ik ben heel benieuwd wat jullie doen aan beweging en welke ervaringen jullie hebben met zwangerschapslessen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s