Kiesjell smoothie

Mijn eerst Kiesjell Smoothie!

Op aanraden van een collega kocht ik onlangs mijn eerste potje Kiesjell. Kiesjell is er in verschillende varianten – gerst, gierst, rogge, haver, mais ,rijst, spelt en quinoa – vanwege mijn glutenallergie koos is de quinoa Kiesjell.

Ik had geen idee wat Kiesjell was, en ging af op de positieve verhalen van mijn collega (die even gek is op bio en gezond eten als ik). Ik bekeek uiteraard wel de ingrediënten; water, quinoa, zeewier en lactobacillen. Geen gekke dingen, dus maar eens proberen.

Eenmaal thuis zocht ik informatie op over kiesjell, waar helaas veel over te vinden is. De beknopte informatie deel ik wel graag met jullie. Kiesjell is zuur gefermenteerd graan en wordt vanwege de goede eigenschappen ook wel levend brood genoemd. Het zit vol goede bacteriën en ondersteund daarmee de darmflora. Kiejsell wordt vooral gegeten in Oosterse en Scandinavische landen. Kiesjell is afgeleid van het woord zuur, wat het ook een klein beetje is. Daarnaast helpt de gefermenteerde probiotische voeding ook bij de vetverbranding en is daarom ook nog eens super geschikt wanneer je af wilt slanken.

Wat heb je nodig
– blender

Ingrediënten voor 1 smoothie
– 1 potje kiesjell
– 1 banaan
– 1 schaaltje blauwe bessen (diepvries)
– een paar verse muntblaadjes, naar smaak toevoegen

Aan de slag!
Meng de ingrediënten in de blender, voeg naar smaak wat muntblaadjes toe.Zorg dat de ingrediënten goed gemixt zijn en geniet dan van een heerlijke, voedingsrijke smoothie!

Ik koos voor diepvries blauwe bessen, daarmee is de smoothie echt heel fris. Heb je liever geen ijskoude smoothie, laat ze dan even ontdooien of kies voor verse blauwe bessen.

Met deze kiesjell smoothie maak je een absolute power start!

Deze smoothie is ook ideaal voor sporters maar ook een mooie aanvulling voor veganisten, want de quinoa kiesjell is rijk aan eiwitten. De eiwitten in quinoa bevatten ook nog eens alle essentiële aminozuren in de juiste verhouding. Nog een goede eigenschap is dat de eiwitten uit quinoa licht verteerbaar zijn en dat ze ook nog eens een grote hoeveelheid vitaminen bevatten, zoals B1, B2 en B3, maar ook vitamine C. Daarnaast is het ook nog eens een goede bron van mineralen zoals magnesium, ijzer, fosfor en calcium.

IMG_3010.JPG

2 Reacties op “Kiesjell smoothie

  1. Pingback: Kiesjell smoothie | BiologischNatuurlijk·

  2. Lekker die smoothie !
    Geen smoothie , maar ook lekker .
    Een potje kiesjell quinoa mengen met een potjes hummes met citroen van de hobbit.
    de mendverhouding aanpassen naar eigen smaak .
    Lekker als broodbelg of dressingsaus.

    Like

Plaats een reactie