Dr.Hauschka Rozencrème Light

Je huid is uniek, het is daarom belangrijk om er goed voor te zorgen. We staan dagelijks bloot aan schadelijke stoffen (invloeden van buitenaf) welke helaas een negatieve invloed hebben op onze huid.

Naast goede voeding –voeden van binnenuit– is het belangrijk om je huid ook te voeden en te verzorgen –voeden van buitenuit-. Wist je dat je huid eigen krachten bezit om zichzelf te verzorgen en te herstellen, er zijn producten die dit proces ondersteunen. Daarover wil ik jullie graag vertellen.

Jullie weten inmiddels dat ik chemische stoffen zoveel mogelijk wil mijden. Ook voor mijn huid geldt daarom, dat ik alleen producten wil gebruiken met natuurzuivere ingrediënten. Bij mijn zoektocht naar een goed huidverzorgings product kwam ik uit bij Dr. Hauschka.

De producten van Dr.Hauschka Cosmetica ondersteunen de huid bij het herstellen met kostbare samenstellingen van natuurzuivere ingrediënten, etherische oliën en geselecteerde, heilzame planten. Het verzorgingsconcept van Dr.Hauschka Cosmetica streeft ernaar om deze balans te ondersteunen en de weerstand tegeninvloeden van buitenaf te verbeteren.

Zelf gebruik ik de Rozencrème Light. Naast de heerlijke geur van rozenblaadjes verzorgd te beschermt het mijn huid goed. Wat ik zelf ook erg prettig vind, is dat de crème niet plakkerig is en snel intrekt.

Dr.Hauschka biedt via de website een mogelijkheid om te kijken welke crème het best bij jouw huid past. Door het invullen van 5 korte vragen weet je precies welke lijn voor jou geschikt is. Bepaal hier je huidbeeld.

Wat vinden jullie belangrijk aan een crème? Waren jullie reeds bewust van de chemische stoffen die in veel crèmes gebruikt worden?

Mocht je een andere crème gebruiken, bekijk dan eens of de volgende stoffen er niet in zitten.

Parabenen, waaronder methyl, ethyl, propyl en butyl. Dit zijn conserveringsmiddelen die ervoor zorgen dat je de gezichtscrème langer kunt bewaren. Zoals je op de foto ziet, zit de crème van Dr. Hauschka in een tube, zo hoef je dus niet met “vieze” vingers in een potje.

Minerale oliën en petroleum derivaten (waaronder vaseline). Deze chemicaliën geven de huid een zacht gevoel en zitten in heel veel huidproducten. Helaas zijn minerale oliën en petroleum derivaten schadelijk voor je huid. Ze trekken juist het vocht uit je huid waarna het je poriën laat dichtslibben, je huid kan niet meer goed ademen en dus geen afvalstoffen meer kan afvoeren. Ook kunnen deze chemische stoffen leiden tot huidirritaties, allergieën en puistjes.

Kunstmatige parfums, zijn veel goedkoper dan natuurlijke parfums, maar ze kunnen wel tot ernstige allergische reacties leiden, waaronder huiduitslag en een brandende, gezwollen of geschilferde huid. Kunstmatige geurstoffen worden vaak aangeduid met: parfum, perfume, parfummix, fragrance, peru balsem of balsam peru.

IMG_1583.JPG

Een Reactie op “Dr.Hauschka Rozencrème Light

  1. Pingback: Dr. Hauschka Persevent + winactie! | BiologischNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s