Lovea Arganolie

IMG_2529.JPG

Wat een ontzettend veelzijdig product, de Arganolie van Lovea. Met dank aan SoloBioMooi heb ik dit product voor jullie uit mogen proberen en ik ben ontzettend enthousiast geworden.

Ik had al veel gehoord over Arganolie, maar vreemd genoeg had ik het zelf niet eerder gebruikt. Deze olie bestaat voor 95% uit natuurlijke producten en is verrijkt met pure Arganolie.

Arganolie kun je gebruiken van top tot teen! Letterlijk, want ondanks dat er op het flesje staat “voor de droge huid” je kunt de olie gebruiken voor in je haar maar ook om je voeten mee in te smeren.

Wat doet Arganolie voor je huid?
Naast dat de olie een heerlijke geur heeft, die mij doet denken aan de zomer en aan sinaasappels, voedt hij de huid. De olie zorgt ook voor bescherming bij bijvoorbeeld uitdroging door kou en andere omstandigheden en verzorgt daarmee de huid.

Doordat de olie snel intrekt is het zeer makkelijk in gebruik, want het laat geen vettig laagje achter. Het flesje is voorzien van een verstuiver, waardoor de olie gelijkmatig kan worden verdeeld. Je kunt de olie zo snel op de huid aanbrengen, daar waar jij dat wilt.

IMG_2530.JPG
Ik gebruik de olie voor in mijn haar als verzorging en tegen pluizig haar. ‘S avonds voor het slapen spray ik mijn haar in en spoel het dan de volgende morgen uit. Ik gebruik de olie ook om mijn benen, handen en nagels mee in te smeren. Mijn nagelriemen zien er sinds het gebruik van de Arganolie een stuk beter uit.

Wat zo fijn is aan dit product, is dat het ook nog eens biologisch is, het is EcoCert gecertificeerd en bevat geen Parabenen en Siliconen. Een echte aanrader dus!

Wanneer je Arganolie gaat gebruiken kan ik me voorstellen dat je net als ik benieuwd bent waar deze olie vandaan komt.

Waar komt Argan olie vandaan?
Arganolie wordt gemaakt uit de noot van de Argan Spinosa, zoals de Arganboom officieel heet. De Arganboom is bijzonder omdat deze tot wel 450 jaar oud kan worden en groeit in het zuidwesten van Marokko. Voordat de boom volledig in bloei staat ben je gemiddeld zo’n 40-60 jaar verder. De vruchten aan de boom zijn groen van kleur en lijken qua vorm een beetje op olijven. Zodra de vrucht rijp is wordt deze geel/bruin van kleur. In deze vrucht zit een noot, daar wordt uiteindelijk de olie uit gewonnen.

IMG_2535.PNG

Ook enthousiast geworden? Je kunt de olie bestellen bij SoloBioMooi.
Prijs €8,75
Inhoud: 125ml

Een Reactie op “Lovea Arganolie

  1. Pingback: Review – Bio Arganolie van Lovea | BiologischNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s