Restaurant Karakter, Rotterdam

Vrijdagavond, 10 oktober hadden wij het geluk om bij Restaurant Karakter te mogen eten.

Wat zijn wij deze avond in de watten gelegd. En niet alleen wij, want alle gasten werden met veel aandacht bediend door het enthousiaste personeel. Heerlijk om een avond weg te gaan en je ook echt gast te voelen.

De ontvangst was erg hartelijk. We mochten zelf één van de vrije tafeltjes uitzoeken. Een mooi plekje links voor in het restaurant, met zicht op de open keuken waar we Pety en Nathan (eigenaren) aan het werk zien. De bar vind je achterin het restaurant.

IMG_2928.JPG

Wat me opvalt is de oude sfeer, de houten balken en de zware houten vloer. Het is een tikje aan de donkere kant, waardoor ook mijn foto’s ook iets minder duidelijk zijn dan normaal.

Restaurant Karakter werkt niet met een menukaart, maar serveert heerlijke 3, 4, of 5 gangen menu’s. De gerechten zijn gemaakt met dagverse producten die op dat moment beschikbaar zijn. Daarnaast maken zij de keus om zoveel mogelijk met biologische producten te werken.
🔸3 gangen menu voor €32,50
🔸4 gangen menu voor €39,50
🔸5 gangen menu voor €45,50
Naast het menu kan er ook gekozen worden voor een wijnarrangement. De wijnen die Restaurant Karakter schenkt zijn door hen persoonlijk uitgekozen en passen daarom ook perfect bij de gerechten.

Ons 4 gangen menu
We beginnen de avond met een amuse van zacht gegaarde makreel in tomaten vinaigrette met zilverui en een olijfje. Daarbij wordt een heerlijke wijn uit Noord Italië geserveerd, deze is licht bruisend en past uitstekend bij de amuse. Dit beloofd iets voor de rest van de avond!

IMG_2911.PNG

Als we ons voorgerecht krijgen, zien we een prachtig opgemaakt bord met een uitnodigend kalfsgerecht. Het gerecht bestaat uit kalfswang, een salade van kalfsmerg, paté van kalfslever, pastrami en een puree van aardpeer. Bij dit gerecht krijgen we een wijn uit Noord-Oost Nederland, het is een lekkere frisse en licht mousserende wijn.

IMG_2912.PNG

IMG_2913.JPG
Het tussengerecht dat we geserveerd krijgen bestaat uit zeebaars met daarop een toefje opgeschuimde melk en een coquille. Op de rand van het bord een mix van bospaddenstoelen, zeekraal en in room gebakken mosselen. De structuur van de zeebaars is mooi stevig en smaakt ons allebei voortreffelijk. We drinken bij dit gerecht een glaasje Nederlandse rosé van het Zeeuwse Schorretje.

IMG_2914.PNG

En dan, tijd voor het hoofdgerecht. We zijn benieuwd wat we geserveerd zullen krijgen. Het is een heerlijk gerecht van gebraden eend, met rilette, tomaatjes, gelei van tomaat en verschillende soorten bonen. Ook hier krijgen we weer een heerlijk, bijpassend glas wijn bij, afkomstig uit Spanje. Wat een heerlijk gerecht! Dit is echt genieten!

IMG_2916.PNG

We zitten inmiddels al aardig vol, maar een dessert gaat er altijd in. We hebben de keus uit de zoete verrassing of een kaasplankje. We kiezen allebei voor de zoete verrassing. Deze is net als alle andere gerechten prachtig opgemaakt en smaakt ook voortreffelijk. Op ons bord een heerlijk mouse van witte chocolade, verse vijg, hangop en bramen.

IMG_2917.PNG

We sluiten de avond nog af met een kop Dilmah thee. Wij hebben van iedere gang ontzettend genoten. Het zijn geweldige gerechten met verse en biologisch producten.

Wij komen hier absoluut nog eens terug!

Wil je ook genieten van de heerlijke gerechten van Karakter, reserveren kan via 010-737 00 39. Geopend van dinsdag t/m zaterdag vanaf 17.30 uur. Lunchen kan ook, maar is alleen mogelijk wanneer je vooraf reserveert

Restaurant Karakter kun je vinden op het Westelijk Handelsterrein in het Scheepvaartkwartier, aan de Van Vollehovenstraat 15 in Rotterdam – pakhuis 24.

IMG_2894.PNG
Foto

Een Reactie op “Restaurant Karakter, Rotterdam

  1. Pingback: Review Restaurant Karakter | BiologischNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s