Cattier-Paris Klei Masker

Heerlijk, eens in de week een “verwen moment” met een heerlijk masker. Ik mocht dit Klei Masker van Cattier-Paris uitproberen.

Het Klei Masker heeft het label “Bio – Organic Cosmetic”, fijn want ik wil niet alleen goede voeding voor de binnenkant, maar ook goede huidverzorging voor de buitenkant. Het masker bevat dus ook geen Parabenen.

Het masker wat ik probeerde is het Roze Klei Masker voor de gevoelige huid, maar er zijn nog twee andere varianten;
🔹Het gele klei masker, voor de droge huid
🔹Het groene klei masker voor de vette huid
Het valt mij op dat er geen masker is voor de normale huid, maar mijn huid neigt iets meer naar de gevoelige huid, zoals die van iemand anders weer meer neigt naar een vette of droge huid.

Wat ik fijn vind wanneer ik de ingrediënten bekijk, is dat deze van natuurlijke oorsprong zijn en deels van biologische landbouw. Het hoofdbestanddeel is Kaolin – Cosmetische klei. Dit vind ik opvallend, in positieve zin, aangezien de meeste producten water als hoofdbestanddeel hebben.

Het masker beloofd de volgende werking;
Roze klei: absorbeert, zuivert, kalmeert en zonder allergische reacties
Biologische sheabutter: voedt, herstelt, gaat uitdroging tegen en beschermt
Biologisch pepermuntextract: verfrist, antiseptisch, stimuleert de stofwisseling en de doorbloeding van de huid
Melkzuur (plantaardige oorsprong): zacht reinigend en hydraterend bestanddeel
Aloe Vera: ontstekingsremmend, hydrateert en kalmeert.

Wanneer ik het masker dik aanbreng, zoals aangegeven in het gebruiksadvies voelt het zacht aan en valt het ook makkelijk aan te brengen. De geur is prettig, fris, je ruikt de pepermunt een klein beetje. Het masker is roze wanneer je het aanbrengt, maar droogt vrij snel wit op. Het trekt dan iets omdat het echt hard wordt. Na 10 minuutjes mag je het masker met lauw water afspoelen.

Ik ben benieuwd naar het resultaat! Mijn huid voelt zacht aan en ik ervaar gedurende dag dat mij huid er zuiverder uitziet dan voor het masker.

Ik ben erg tevreden over dit product. Ook uitproberen? Hou dan mijn blog in de gaten. Er volgt binnenkort een leuke winactie van Cattier-Paris.

Het masker is te koop vanaf €7,09. Een mooie prijs voor zo’n fijn bio product. Je kunt het online bestellen via verschillende webshops. Inhoud is 100 ml.

IMG_2139.JPG

Een Reactie op “Cattier-Paris Klei Masker

  1. Pingback: Cattier-Paris Klei masker, review | BiologischNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s