Oproep: weet jij nog goede (liefst bio) restaurants?

Afgelopen weekend waren wij in Zwolle en Amersfoort en natuurlijk hebben we daar ook een hapje gegeten. Maar…wat is het moeilijk om een goed restaurant te vinden.

Wat wij verstaan onder “goed” is misschien iets anders dan de meeste verstaan onder “goed”. Als ik goed eten zeg, bedoel ik een heerlijke gezonde, bio maaltijd. Maaltijden bereid met pure ingrediënten en met aandacht bereid. Natuurlijk gaat onze voorkeur uit naar biologische ingrediënten, want je proeft absoluut het verschil. Zakjes zijn uiteraard not done en het liefst geen suikerbommen voor ons.

De menukaart is in de meeste restaurants of grand cafés (voor de lunch) ook nog eens hetzelfde. Overal de uitsmijter, het 12 uurtje, maar daarnaast overheersen de broodmaaltijden. Is er dan niemand te porren voor een quinoa salade, geiten yoghurt met vers fruit of gevulde portobello’s?

Wij eten regelmatig bij Spirit in Rotterdam, Uit je eigen stad in Rotterdam of bij Villa Augustus in Dordrecht (dit bericht is niet gesponsord!). Dit zijn restaurants die gerechten hebben waar bio fans blij van worden.

Helaas zijn zulke restaurants maar moeilijk te vinden, vandaar dat ik een oproep wil doen aan mijn volgers. Weten jullie restaurants met goede (liefst dus bio) maaltijden? Ik zal proberen om zoveel mogelijk van deze restaurants te bezoek en te reviewen.

Ik kijk uit naar jullie reacties!

IMG_3405

IMG_3429
Een heerlijke lunch bij Villa Augustus.

13 Reacties op “Oproep: weet jij nog goede (liefst bio) restaurants?

 1. Hoi, hoi, 

  -Koriander’s in Rhenen (geloof ik)  -De Kraaybekerhof in Driebergen.  -Restaurant Groenland, ook in Driebergen.  -de Pronckheer, in Cothen. 

  Groetjes, 

  Mariska 

  Verzonden vanaf Samsung Mobile

  Geliked door 1 persoon

 2. In Den Haag kun je heel lekker eten bij:
  GreenPassion van mijn vriendin Franca (werkcafé): http://www.green-passion.nl
  Baklust http://www.baklust.nl/
  Ook is er nog niet zo lang “Bij Lot”, niet allemaal biologisch maar een hele leuke en gezonde kaart! http://www.etenbijlot.nl/
  Of PIM http://www.pimcoffee.nl/
  Ook heerlijke hamburger bij Zebedeus
  En een toffe lunchspot: Blij070. En om de hoek zit bakkerij de Vlinder, verkoopt ook biologisch brood en super project want het wordt gedaan door mensen met een verstandelijke beperking.
  Ik hoor ook goede verhalen over restaurant Logisch, maar daar ben ik zelf nog niet geweest.
  In de Hofstad zijn dus genoeg mogelijkheden!

  Geliked door 2 people

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s