Luxe, luiheid en overgewicht

Tegenwoordig moet alles makkelijk en snel. Ik hoor het mensen zo vaak zeggen “Kan dat niet makkelijker?”.

Dit zien we helaas overal in terug. Makkelijke en snelle maaltijden, geen tijd maken om te eten, met je bord op schoot voor de tv, kant en klaar maaltijden, nog meer fast food restaurants, energiedrankjes, veel te zoete coffee to go met caramelsauzen, pakjes en zakjes, noem het maar op.

Daarnaast zijn we ook een stuk minder gaan gaan bewegen. We pakken zelfs voor de kleine stukjes de auto, pakken onze telefoon, kruipen achter onze computer of iPad en zijn er zelfs stofzuigers die het werk voor je doen terwijl je op de bank zit. Werkelijk alles is te koop, behalve…je gezondheid!

Het is niet gek dat er dan steeds meer mensen zijn met overgewicht. Helaas komt dit ook steeds vaker voor bij kinderen. Want naast dat we minder bewegen zijn we er niet minder door gaan eten en is er een disbalans ontstaan in onze leefstijl.

Maar de oplossing zit hem niet in minder eten, want daardoor zou je ook minder voedingsstoffen binnen krijgen. De oplossing zit dus in meer bewegen en kiezen voor gezonde voeding.

Laat alle gemaksvoeding voor wat het is, want het zal je niet aan een betere gezondheid helpen. Zorg voor rust en regelmaat, zodat je lichaam ook kan herstellen. Maak tijd vrij voor de maaltijd, niet alleen om hem op te eten, maar ook voor de bereiding.

Laat het woord gemak aan je voorbij gaan, en laat gezondheid voorop staan!

Vind je het lastig om hierin de juiste keuzes te maken, laat dan gerust een berichtje achter.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s