Kinderen en vitamine

Ouders maken zich geregeld zorgen om de gezondheid van hun kinderen. En vaak terecht, want kinderen eten in de meeste gevallen lang niet zo gevarieerd als zou moeten. Kinderen kiezen vaak liever voor snoep en frisdrank en maken graag een stop bij de snackbar of een fastfood restaurant.

Het is voor de ouders vaak een strijd en een enorme uitdaging om hun kinderen toch gezond te laten eten. Ze geven gezonde dingen mee naar school, maar die gezonde snacks worden met regelmaat aan de kant geschoven voor iets “lekkers” uit de schoolkantine of de snoepautomaat.

Vanwege de groei, maar ook wanneer ze ouder worden en er hormonale veranderingen op treden is het goed om de gezondheid te ondersteunen met voedingssupplementen zoals multivitamine en visoliecapsules. Veel merken hebben een speciale kinderlijn, vraag hier naar bij de (natuur)drogist, vitaminewinkels of gezondheidswinkels.

Een goede tip om kinderen toch genoeg groenten en fruit binnen te laten krijgen, zijn groente/fruit smoothies en sappen. Makkelijk als ontbijt of tussendoortje. Kleine note, kies altijd meer groente dan fruit in verband met de fruitsuikers. Ik zal binnenkort een aantal heerlijke recepten voor jullie posten. Ook voor de aller kleinste een goed plan! Maak bijvoorbeeld voor meisjes een roze prinsessen smoothie met bijvoorbeeld bietjes of frambozen, maar voor jongens is een groene dranken smoothie natuurlijk ook heel stoer.IMG_2980.PNG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s