Rot op met je Chiazaad

Het is nu al een veel besproken cover en de meningen lopen zwaar uiteen. Op Linda.127 staat de tekst “Rot op met je chiazaad” Een zeer gevoelig onderwerp, maar toch waag ik er een blog aan.

Linda schrijft over hoe ze met haar gezin een schaal lasagne heeft leeggegeten en daarna nog een schaaltje met vanillevla nam. Ze vraagt zich af of we met z’n allen niet ver gaan wanneer we ons wagen aan de zogenaamde superfoods, tarwegrasshots en smoothies.

Op Linda.94 verscheen Linda op de cover met als pakkende titel “Shit, we moeten weer in die klote bikini”. Ze deed een oproep aan haar lezers, om samen de strijd tegen de kilo’s aan te gaan. Ik deed mee.

Als super grote beloning verscheen ik, samen met nog 99 anderen en natuurlijk Linda zelf, op Linda.100. Allemaal dames die stuk voor stuk veel kilo’s waren verloren. Die kilo’s zijn we natuurlijk niet kwijtgeraakt door het eten van lasagne, vla en andere koolhydraat-en suikerrijke producten. Die kilo’s zijn we kwijtgeraakt door bewust te zijn van wat we eten. We ruilen dus de ongezonde maaltijden in voor iets gezonds. Dat daar zo nu en dan bessen of zaden aan toe worden gevoegd zegt helemaal niets over de boerenkool, die ook nog steeds super gezond is.

IMG_3603
Helemaal rechts onderin sta ik op de foto

Natuurlijk kan een frietje op zijn tijd echt geen kwaad, maar voor alles geldt, met mate! Niemand zal ongezond of dik worden van de uitzonderingen. Zo zegt ook niemand dat superfoods je maaltijden vervangen. Het kan een aanvulling zijn op je huidige voedingspatroon.

De conclusie was, vrijheid van etensuiting. Daar kan ik me prima in vinden. Iedereen kiest waar hij of zij zich goed bij voelt en is verantwoordelijk voor zijn eigen gezondheid.

IMG_3597

4 Reacties op “Rot op met je Chiazaad

  1. precies, iedereen kiest waar hij blij van word, en ik kan mij voorstellen dat al het gezonde eten wel eens je oren uit komt, niets mis mee…en dan moet die lasagna en vla ook best kunnen

    Like

  2. Ik word daar niet blij van, ieder moet toch doen waar we ons eigen goed bij voelen of het nou chiazaad is of lasagne .Ik heb gelezen dat die tijdschriften allemaal gesponsord worden, door de hele grote voedings en cosmetica ketens. Ze noemen haar Botox Linda . Ik vind het maar zielig . Dat wou ik even kwijt😁

    Like

  3. Pingback: Feest! BiologischNatuurlijk 1 jaar online!  | BiologischNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s