Home made Granola! Glutenvrij

Woensdagmiddag maakte ik deze heerlijke granola. Ik keek wat ik in mijn kastjes had staan en besloot het daar mee te doen, en wat een goed resultaat. Zo lekker, dat ik het recept graag met jullie wil delen.  

Granola is natuurlijk heerlijk in yoghurt, maar het is ook erg lekker over een fruitsalade. Voorheen at ik zelden yoghurt en heel soms nam ik soja, maar sinds ik zwanger ben heb ik soms enorme trek ik zuivel. Helaas kan ik niet goed tegen lactose, maar gelukkig is er lactosevrije yoghurt van Arla, waar ik wel tegen kan. Alleen yoghurt is wat saai, maar de standaard muesli is niet glutenvrij, dus helaas geen optie. Glutenvrije muesli bevat vaak suikers of een waslijst aan ingrediënten, waardoor ik afhaak. 

De ingrediënten 

 • 75 gr havervlokken – ik gebruik glutenvrije havervlokken van Semper
 • 30 gr geraspte kokos
 • 30 gr lijnzaad
 • 30 gr zonnebloempitten 
 • 30 gr pompoenpitten 
 • 50 gr pecannoten – maak hier kleine stukjes van
 • 30 gr amandelen – maak ook hier kleine stukjes van
 • 10 gr gepofte quinoa
 • 1 tot 2 el kaneel
 • Honing – naar eigen smaak, zoet of minder zoet. Ik gebruik ongeveer 2 el
 • Olijfolie of kokosolieDe granola voordat deze de oven in gaatAan de slag

Verwarm de oven voor op 175 graden. Neem de bakplaat uit de oven en bedek deze met bakpapier. Je kunt nu alle ingrediënten verdelen oven de bakplaat en besprenkel het mengsel met olijfolie of kokosolie. Voeg naar smaak kaneel en honing toe. 

Schuif de ovenplaat voor 25 minuten de oven in. Na 25 minuten is je heerlijke Granola klaar. Laat deze even afkoelen en bewaar het daarna in bijvoorbeeld een wekpot. Je houd het dan snel 2 tot 3 weken goed. Het resultaat, mmm!
Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s