Mmm, Guacamole

Zijn jullie ook zo gek op avocado’s? Ik had nog een avocado liggen, en tomaatjes en knoflook hebben we altijd in huis. De perfecte ingrediënten voor een heerlijke en makkelijke guacamole.

Wat guacamole zo lekker maakt is dat het bestaat uit super gezonde ingrediënten. Je kunt het heerlijk op een rijstewafel doen, of bij een gerecht serveren.

Avocado
Is super gezond vanwege zijn goede vetten. Vetten zijn de meest geconsenteerde voedingsbron van energie. Veel mensen denken daardoor helaas wel dat het een echte dik maker is. Ons lichaam kan die goede vetten goed gebruiken, waardoor de avocado juist heel gezond is. Naast de gezonde vetten en vezels zit de avocado ook vol met vitaminen en mineralen. Het is een zeer goede bron van kalium en magnesium, vitamine A, B1, B2, B6, C, E en foliumzuur.

Tomaten
Zijn ook super gezond vanwege de vele vitamines die ze bevatten. Daarnaast bevat het de stof lycopeen, een belangrijke antioxidant voor ons lichaam. Daarnaast zijn tomaten rijk aan vezels.

Knoflook
Stinkt misschien, maar is ook super gezond. Knoflook vergroot de weerstand tegen infecties en schimmels. Dit komt doordat knoflook de stof allicine bevat die in het lichaam wordt omgezet in allicine. Deze stof heeft een positieve werking op het menselijk lichaam.

Ik deel hieronder de foto met jullie, zodat jullie stap voor stap kunnen zien hoe jullie deze guacamole zelf kunnen maken. Je kunt ook heel goed een uitje door de guacamole doen, maar aangezien ik daar snel last van krijg laat ik deze weg. Mochten jullie nog vragen hebben, laat dan gerust een berichtje achter.

20140808-191537-69337899.jpg

Een Reactie op “Mmm, Guacamole

  1. Pingback: Rijstwafels, gezonde snack of lunch | BiologischNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s