Rijstwafels, gezonde snack of lunch

Rijstwafels, ik ben er dol op! Ze zijn voor mij een mooi alternatief voor brood, zeker vanwege mijn glutenallergie.

Ik eet rijstwafels als middagsnack of als lunch. Wat belangrijk is, is om de rijstwafels dik te beleggen met eiwitrijk beleg (ei, kipfilet etc.) of vet beleg (zalm, avocado etc.). Door de wafels dik te belegen voorkom je schommelingen in je bloedsuikerspiegel. Ik raad het af om rijstwafels onbelegd te eten, want dan hebben deze een negatief effect op je bloedsuikerspiegel en dat willen we uiteraard niet.

Een voordeel van rijstwafels is dat je zo snel kunt bereide. Je hebt binnen een handomdraai een gezonde snack of lunch.

Dit at ik vanmiddag op mijn rijstwafel:
De eerste wafel belegde ik met hütten kase, rucola en tomaat.

IMG_3685
De tweede wafel belegde ik met een plakje kipfilet, gebakken eitje (de rest van het ei at ik apart op), rucola en tomaat.

IMG_3686

Natuurlijk zijn er tal van varianten. Zo maak ik ook geregeld guacamole voor op mijn rijstwafel. Bekijk hier het recept voor guacamole.

Maar ook tonijnsalade, rookvlees met een gekookt ei of zalm met plakjes avocado zijn prima beleg voor op rijstwafels.

Ik ben heel benieuwd wat jullie op rijstwafels eten. Misschien eten jullie helemaal geen rijstwafels, maar hebben jullie andere ideeën voor een makkelijke snacks of lunch.

5 Reacties op “Rijstwafels, gezonde snack of lunch

  1. Ik eet speltwafels die lijken net op rijstwafels alleen van 100% spelt. Ik vind dat rijstwafels meer alleen vulling zijn voor je lichaam omdat witte rijst geen bouwstof is. Maar ik ben geen expert dus moe zit ik er naast. Ben benieuwd naar de meningen over speltwafels.

    Geliked door 1 persoon

  2. Ik eet graag rijstwafels (meergranen) alleen las ik dat het niet goed is om ze zonder beleg te eten ik eet het soms met philadephia balance maar ik weet niet of dit te weinig is..?

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s