Een stralende look, op basis van natuurlijke ingrediënten

Binnenkort heb ik de bruiloft van mij broer en schoonzus! Een moment om er extra stralend uit te zien!

Zoals jullie eerder hebben kunnen lezen gebruik ik liever geen producten welke chemische toevoegingen en parabenen bevatten. Dit geldt ook voor make-up. Gelukkig zijn er ook merken die alleen natuurlijke ingrediënten gebruiken waaronder Dr. Hauschka.

Deze super mooie Bronzing Powder bevat tal van natuurlijke stoffen, waaronder extracten van wondklaver, toverhazelaar, zijde en salie, welke zorgen voor een mooie egale en gezond teint.

De poederdoos zit in een handig tasje, waar een apart vakje zit voor het kwastje. Een mooi, zacht kwastje, welke ook erg fijn is in gebruik.

De poeder zit in een prachtig doosje, ontworpen door de Berlijnse kunstenares Tina Berning. De kleuren op het doosjes maken me nieuwsgierig naar de inhoud.

Wat mij opvalt aan de poeder is dat deze heerlijke ruikt. Het is een frisse, maar ook kruidige geur.

De poeder brengt erg fijn aan, er valt namelijk geen losse poeder op m’n gezicht. Hij is mooi neutraal, maar zorgt wel voor een mooie natuurlijke twinkeling. Ik ben super tevreden over deze Bronzing Powder. Omdat ik een vrij lichte huid heb passen Bronzing Powders vaak niet bij mij, maar deze staat erg goed.

Ingrediënten Bronzing Powder
Talc, Diatomaceous Earth (Solum Diatomeae), Daucus Carota Sativa (Carrot) Root Extract, Silk (Serica) Powder, Kaolin, Anthyllis Vulneraria Extract, Magnesium Stearate, Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Mica, Hamamelis Virginiana (Witch Hazel) Bark/Leaf Extract, Silica, Salvia Officinalis (Sage) Leaf Extract, Camellia Sinensis Leaf Extract, Fragrance (Parfum), Limonene*, Linalool*, Citronellol*, Geraniol*, Coumarin*, Citral*, Benzyl Benzoate*, Eugenol*, Tocopherol, Ascorbyl Dipalmitate, Iron Oxides (CI 77491, CI 77492, CI 77499), Titanium Dioxide (CI 77891).

*uit natuurlijke etherische oliën

Mocht je nog niet op de hoogte zijn van schadelijke effecten van andere make-up merken, lees dan hieronder welke ingrediënten je zeker zou moeten vermijden. Gelukkig kun je alle Dr. Hauschka producten zonder enige zorgen gebruiken!

Parabenen en Nanodeeltjes
Parabenen worden vaak gevonden in cosmetische producten en andere persoonlijke verzorgingsproducten. Ze worden gebruikt als conserveringsmiddel en zijn effectief in het voorkomen van microbiële groei. Parabenen hebben ook nadelige gevolgen voor het lichaam. Onderzoeken hebben aangetoond dat parabenen problemen veroorzaken in het voortplantingssysteem en tal van studies hebben parabenen geassocieerd met potentieel kankerverwekkend. In 2004 werden er zelfs tijdens een Brits onderzoek hoge niveaus van parabenen in menselijke borstkanker tumoren gevonden. De zeer kleine nanodeeltjes, die vaak worden aangetroffen in cosmetica om die gladde glans te geven, staan ook bekend om dezelfde nadelige effecten voor het lichaam.

Lood
Lood wordt vaak aangetroffen in lippenstiften en je zou iedere lippenstift moeten vermijden, ongeacht hoe goed het merk ook is, dat lood bevat. Lood is een neurotoxine, waardoor zwangere vrouwen en kinderen het meest beïnvloed worden. Het kan leiden tot een leerprobleem, maar ook tot taal- en gedragsproblemen. Lood staat erom bekend het IQ te verlagen, schoolprestaties negatief te beïnvloeden en agressie te stimuleren. Hoe meer cosmetische producten je gebruikt die lood bevatten, hoe meer lood zich zal opstapelen in je lichaam. Oppassen dus!IMG_1692.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s