Groenten en fruit in de maand februari

Februari is al een week oud, maar reden genoeg om alle groenten en fruit van deze maand op een rijtje te zetten. Het is tenslotte de laatste wintermaand, voordat we (heerlijk!) de lente tegemoet gaan.

In de wintermaanden vind ik de keus in groente en fruit iets beperkter. Gelukkig kun je veel variëren met de verschillende groenten. Maak bijvoorbeeld een heerlijke salade van rauwe witlof, of wat rucola met rode biet. Spruitjes kunnen ook heerlijk gewokt worden, zie hier mijn recept.

Februari groenten
Andijvie, aubergine, bleekselderij, bloemkool, boerenkool, koolraap, pastinaak, rode biet, rode kool, rucola, spinazie, spruit, winterpostelein en witlof.

Februari fruit
Aardbeien, abrikozen, appel, dadel, framboos, granaatappel (mijn favoriet, en ook in deze heerlijke geitenkaassalde bij Villa Augustus), grapefruit, kiwi, mandarijn, peer, perzik pruim, rode bessen en sharon fruit.

Leuke tip! Is er bij jou in de buurt ook een boomgaard? In het appelseizoen kun je vaak gratis of tegen een kleine vergoeding appels plukken. Heerlijk om zo op te eten, of om je eigen appelsap mee te maken.

IMG_3417

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s