Dr. Hauschka voor moeder en kind

Wat een verrassing! Wisten jullie dat de producten van Dr. Hauschka zijn zeer geschikt voor vrouwen die in verwachting zijn, maar ook rondom de bevalling, de borstvoedingsperiode én voor de baby! Ik vond de producten van Hauschka altijd al heel fijn, maar wist niet dat ik ze voor mijn kleine straks ook kan gebruiken. 

Graag wil ik een aantal producten voor jullie uitlichten en toelichten waar zij de juiste ondersteuning kunnen bieden. 

Lichaamspoeder 

Deze talkvrije lichaamspoeder lijkt soms wel een tovermiddel. Tijdens het bloggersevent sprak ik met een van de Dr. Hauschka dames, zij is al 25 jaar werkzaam bij Hauschka en heeft zoveel mooie ervaringen met de producten. Zo vertelde zij dat deze poeder geschikt is voor de baby, maar ook voor de moeder. Wondjes op de tepels, gebruik lichaamspoeder. Heeft de baby schrale billetjes, lichaamspoeder. Maar ook als middel tegen jeuk of om te gebruiken als zachte deodorant.

Gebruik

 • Bij borstvoeding, na elke voeding een beetje poeder op de tepels.
 • Voor de baby, bij plooitjes (buik,knieholte), vochtige billetjes of jeuk een klein beetje poeder op je handen strooien en aanbrengen op de plooitjes, vochtige billetjes of op de plekjes waar de baby jeuk heeft. 

Lichaamspoeder, prijs € 22,50 – 50 gram

Rozen bad

Alleen de geur uit dit flesje is al heerlijk, als of je je in een rozentuin begeeft. Ook dit product is geschikt voor moeder en kind. Het verzacht, harmoniseert en geeft energie. Het geeft de huid een zacht en verzorgd gevoel. 

Gebruik 

 • Voorbereiden op de bevalling,  stress of herstellen na de bevalling. Gebruik dan 1-2 dopjes in een warm bad. Geen bad, je kunt dit product ook onder de douche gebruiken. Doe zo’n 7 druppels in een bakje warm water en gebruik dit mengsel op een washandje, wrijf eventjes in op de huid en spoel daarna af. 
 • Voor de baby, gebruik je slechts 2-4 druppels op een heel badje. Om het goed te verdelen draai je met je hand een 8 door het badje. Laat de baby ongeveer 2 tot 3 minuten in het badje. 

Rozen bad, prijs €16,95 – 100 ml of €2,55 – 10mlRozencrème 

De Rozencrème is zo veelzijdig, dat ook deze door moeder (en natuurlijk ook de vader) en de baby gebruikt kan worden. Hij zorgt voor bescherming en verzorgd te droge en gevoelige huid. Wat ik zelf erg prettig vind is dat de crème in een tube zit, zo kom je dus nooit met “vieze” vingers in een potje. 

Gebruik

 • Voor de moeder (en de vader) ’s ochtends aanbrengen na reiniging van het gezicht. Verdeel de crème gelijkmatig.
 • Voor de baby gebruik je Rozencrème op de droge of gevoelige huid van het gezichtje, maar ook voor het lichaam en de billetjes. Je brengt de crème naar behoefte een klein beetje op. Rozencrème, prijs €21,95 – 30ml of €4,80 – 5ml

Bodyolie Sleedoorn 

De bodyolie Sleedoorn heeft ook een heerlijke geur en is vrij vet van structuur. De bodyolie bevordert de stofwisseling bij striae en zorgt voor een elastische en soepele huid. 

De samenstelling van heilzame plantenextracten als sleedoornbloesem en berkenbladeren, stimuleren de natuurlijke huidfuncties. Oliën van St. Janskruid en jojoba stimuleren de elasticiteit en de stevigheid van de huid.

Om striae tegen te gaan (voor zo ver dat kan) gebruik ik de olie nu iedere ochtend om mijn buik in te smeren. M’n buik groeit de laatste week erg hard, maar er is gelukkig nog geen stiae te zien.  De olie is makkelijk te verdelen en goed te doseren doordat er een pompje opzit. 

Gebruik

De olie kun je zowel voor als na de bevalling gebruiken om je buik goed mee in te smeren. De olie kun je ook gebruiken wanneer je wat verlichting wilt voor je onderdruk. Masseer de olie dan zachtjes in. Doordat de olie de stofwisseling bevordert zul je wat verlichting voelen. Bodyolie Sleedoorn, prijs €16,50 – 75 ml of €2,75 – 10ml

Been tonic

De been tonic is één van mijn favoriete producten. Niet alleen vanwege de geur, maar ook omdat deze zo makkelijk is aan te brengen. Ik merk dat ik tijdens mijn zwangerschap iets meer vocht vasthoud dan normaal. Ik slaap al met mijn benen iets omhoog, maar ’s ochtends na het douchen smeer ik mijn benen in met deze fijne tonic en ik merk dat dit verlichting geeft. De tonic geeft een impuls aan de doorbloeding in de benen en kan daaroor ook bijdragen aan het verminderen van spierkrampen. 

Gebruik

Breng de lotion aan op de benen, voeten of armen in een opwaartse beweging naar het hart toe. Herhaal naar behoefte meerdere keren per dag. Been tonic, prijs €18,95 – 100ml

Zoals jullie misschien al weten zijn alle producten van Dr. Hauschka vrij van synthetische geur- en kleurstoffen, minerale oliën, parabenen, siliconen, polyethyleenglycol (PEG) en conserveringsmiddelen. Prima geschrikt dus voor jouwzelf en je kleintje! 2 Reacties op “Dr. Hauschka voor moeder en kind

  • Beste Eline,

   Wat een goede vraag. Ik kom met een vrij uitgebreid antwoord;

   Er bestaan diverse soorten alcohol. Zo kennen wij harde en zachte alcoholen. Een harde alcohol met een percentage van 70 – 96% wordt dikwijls gebruikt in schoonheidssalons om de apparatuur te desinfecteren. In lotions voor een vette huid wordt meestal meer dan 50% harde alcohol gebruikt. Meer dan 80% van alle allergische reacties op cosmetica producten wordt veroorzaakt door dit hoge gehalte aan alcohol, dat tevens gebruikt wordt als conserveringsmiddel. Als gevolg van deze alcohol kan de huid “prikken” of er ontstaat een onrustige en/of droge huid. De alcohol “mummificeert”. Door een bijzonder 7-daags ritmisch procédé worden de producten van Dr.Hauschka op een natuurlijke wijze gestabiliseerd.

   Dr.Hauschka gebruikt natuurlijke alcoholen, zoals bij de huidverzorgingsproducten ethanol. Ethanol komt in de vrije natuur overal voor. Het fysiologische ethanolgehalte in het bloed van de mens bedraag 0,002-0,003%. De natuurlijke alcoholen maken het organisme wakker. Ethanol wordt gebruikt om de levenskrachten uit de planten te extraheren en om het product te stabiliseren. Er wordt gebruik gemaakt van Lavendel alcohol en Rozen alcohol. Er wordt per verzorgingsproduct van Dr.Hauschka Cosmetica bepaalt welke alcohol, Lavendel of Rozen, in een compositie past.

   Betreft de BENZYL ALCOHOL is dit de reactie van Dr. Hauschka. Component of essential oils in Dr.Hauschka Skin Care
   Benzyl Alcohol Benzyl alcohol is a declarable fragrance. It is found for instance in jasmine, laburnum and cloves. In Dr.Hauschka Skin Care benzyl alcohol is never added as an isolated substance. Where present it is always as a component of natural essential oils.

   Hopelijk heb ik je voldoende informatie gegeven.
   Mocht je verder nog vragen hebben hoor ik het graag.

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s