Meer omega-3 vetzuren in bio producten

Wauw, dat wij graag voor biologische producten kiezen wisten jullie al. Maar wisten jullie ook dat het verschil in omega-3 vetzuren zo’n verschil maakt wanneer je kiest voor biologische melk of biologisch vlees? 

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat de samenstelling van biologische melk, maar ook dat van biologisch vlees veel gunstiger is dan bij de niet bio variant. 

  
Niet alleen is biologische melk rijker aan omega-3 vetzuren, ook bevat bio melk meer meer voedingsstoffen zoals Vitamine E en ijzer.

Wetenschappers analyseerden hiervoor maar liefst 196 wetenschappelijke artikelen over melk en ruim 67 artikel over vlees.

Het verschil in samenstelling komt volgens de onderzoekers door de weidegang van de koeien, maar ook door het biologische voer dat de koeien krijgen. 

Gemiddeld bevat bio melk zo’n 50 procent meer omega-3 vetzuren dan gewone melk. Voor biologisch vlees geldt hetzelfde. Daarnaast bevat biologisch vlees ook nog eens een kleinere hoeveelheid van twee soorten verzadigde vetzuren. Mooi meegenomen toch, al deze voordelen. 

Je kunt je omega-3 inname dus gemakkelijk verhogen door over te stappen naar bio melk en vlees.  Een makkelijke stap met een mooi voordeel voor je gezondheid. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s