Geen alcohol beter voor je gezondheid 

Zaterdagmiddag, we hebben een bruiloft is het altijd gezellige Breda. Bij binnenkomst feliciteren we eerst de twee schitterende bruidjes en vervolgens krijgen we een glas prosecco aangeboden. 

Al ruim 2 jaar geel alcohol op

De dame van de bediening geeft mij het glas prosecco aan en ik dacht, ach waarom ook niet. Ik geef nog wel borstvoeding aan onze acht maanden oude dochter, maar zij was nu in goed handen bij oma en we zouden haar pas later op de avond weer ophalen. Na al die tijd leek het me we wel weer eens gezellig om een glaasje mee te drinken. Opgeteld had ik al ruim 2 jaar geen alcohol op, de 9 maanden tijdens mijn zwangerschap, de 8 maanden dat ik Femke borstvoeding geef en de tijd er voor toen we probeerde zwanger te raken. 

1 glaasjes moet kunnen

Ik dacht nog wel, één glaasje moet kunnen, maar meer met de gedachte dat ik niet aangeschoten wilde worden. Nooit gedacht dat ik van dat ene glaasje zo ontzettende hoofdpijn zou krijgen. Jeetje, zelfs de volgende ochtend stond ik op met hoofdpijn die pas in de middag weg zakte. 

Geen alcohol meer voor mij dus! 

Na deze ervaring weet ik het zeker. Ik dronk al nooit zo heel veel, maar nu weet ik zeker dat ik het een volgende keer aan mijn neus voorbij laat gaan. 

Geen alcohol is beter voor je gezondheid 

Gelukkig is er een bijkomend voordeel bij het laten staan van alcohol. Ook al drink je beperkt, geen alcohol drinken is nog altijd beter voor je gezondheid. Er zitten namelijk een aantal risico’s aan het drinken van alcohol. Ook kleine hoeveelheden kunnen tot gewenning leiden, zeker wanneer mensen hier gevoelig voor zijn vanwege genetische aanleg of door stress.

Maar de stof alcohol (ethanol) is daarnaast ook nog eens kankerverwekkend en heeft een nadelig effect op de bloeddruk, verhoogd de kans op hersenbloedingen, orgaanbeschadigingen, leveraandoeningen en verslaving. 

Een glaasje rood goed voor de gezondheid?

Sommige mensen zeggen daf een glaasje rode wijn goed is voor de gezondheid. Maar gezond en gevarieerd eten, dat is goed voor de gezondheid. De risico’s die alcohol met zich mee brengt zijn nog altijd groter dan de eventuele positieve effecten. 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s