Een gezonde huid straalt

Een gezonde huid straalt en ziet er dus ook gezond uit. Maar hoe krijg je die gezonde huid? En hoe kun je deze gezond houden?

De huid is het grootste orgaan van het lichaam. Door invloeden van buitenaf, maar ook door veroudering, stress, zon, slechte voeding treedt er veroudering van de huid op. Deze veroudering kun je tegen gaan door gezond te eten en goed voor je huid te zorgen.

Om te beginnen is het goed om te weten dat alles wat je eet de conditie van je huid beïnvloed. Ongezonde voeding, met weinig voedingsstoffen kunnen ons geen stralende huid geven. Je kunt ook zeggen, we voeden de huid van binnenuit.

Eerder schreef ik een blog over visolie en de werking van omega 3. Omega 3 speelt een grote rol in het gezond houden van de huid. Wil je graag goed voor je huid zorgen, zorg dan dat je voldoende omega 3 binnen krijgt.

Vitamine C helpt rimpels en een droge huid tegen te gaan. Aardbeien, sinaasappels en kiwi’s bevatten vitamine C. Misschien minder voor de hand liggend, maar bloemkool, broccoli en paprika bevatten een hoge dosis aan vitamine C. Kies uiteraard ook hier voor biologische groente en fruit. Op niet-biologische groente en fruit zit vaak een hoop pesticiden. Pesticiden kunnen op veel manieren slecht voor je gezondheid zijn. Sommige hormonen en pesticiden verstoren je verbranding. Ons lichaam herkent de chemicaliën vaak niet en daarom kunnen ze ontstekingsreacties veroorzaken.

Vitamine E bestrijdt huidveroudering en draagt bij aan het beschermen tegen de zon. Vitamine E helpt de huid ook bij het vasthouden van vocht, waardoor de huid er jonger uit zal zien. Noten en vooral amandelen zijn rijk aan vitamine E. Ik neem vaak een handje amandelen als tussendoortje. Een heerlijke snack en ook nog eens super gezond.

Water is ook erg belangrijk voor de huid. Water zorgt er namelijk voor dat de huid voldoende gehydrateerd is. Wanneer je vochtbalans op peil is kunnen de afvalstoffen in het lichaam op een efficiënte manier worden afgevoerd. Het is aan te raden om dagelijks zo’n twee liter water drinken. Dit kun je uiteraard ook aanvullen met kruidenthee. Limonade en vruchtensappen raad ik vanwege alle suikers af.

Suikers tasten namelijk ook collageen aan, dat voor stevigheid zorgt bij de huid. Suiker heeft ook een negatieve werking op het immuunsysteem, waardoor sneller ontstekingen zullen ontstaan. Dit kan mogelijk acné veroorzaken.

We genieten nu van het heerlijke weer en de zon doet ons goed, maar let op want zon is de nummer één oorzaak van huidveroudering. Smeer je daarom altijd goed in. Mijn voorkeur gaat uiteraard uit naar een biologische zonnebrand, aangezien deze vrij zijn van parabenen en synthetische stoffen.

Ook stress beïnvloed de conditie van onze huid. Het is makkelijker gezegd dan gedaan, maar zorg daarom voor voldoende ontspanning en rust. Door stress kunnen je cellen zich namelijk minder snel vernieuwen, wat zorgt voor een drogere, maar ook doffere huid.

Uiteraard is het belangrijk de huid goed te reiniging en te verzorgen. Hierover zal binnenkort een blog volgen.20140805-224720-82040239.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s