Visolie, is dat nou echt nodig…

Ja! Visolie bestaat uit de essentiële vetzuren EPA en DHA. Deze vetzuren behoren tot de omega 3 vetzuren. Deze vetzuren heeft ons lichaam nodig en moet dit binnenkrijgen via de voeding aangezien het lichaam niet in staat is deze vetzuren zelf te maken.

Helaas is de dosis die we via onze voeding binnen krijgen in de meeste gevallen niet voldoende. De meeste van ons komen er niet aan om twee keer per week vette vis te eten zoals zalm, haring, makreel of ansjovis. Het is dus nodig om dit aan te vullen met een visolie supplement.

Let hierbij op dat het gezuiverde visolie is en dat deze alleen omega 3 bevat. Omega 6 krijgen we al voldoende binnen via onze andere voeding. Het is juist belangrijk deze twee in balans te hebben.

Waar zorgt EPA en DPA dan voor, zul je je afvragen. We hebben de vetzuren EPA en DHA nodig voor het aanmaken en vernieuwen van cellen in ons lichaam. Het is van belang voor onder andere groei en ontwikkeling van de hersenen en ons zenuwstelsel.

Wanneer er een tekort ontstaat aan omega 3 kunnen we last krijgen van stemmingswisselingen, concentratie stoornissen, droge ogen, slecht in slaap kunnen komen, spanningen, droog haar, roos etc..

Zelf gebruik ik de Cod Liver Oil van Puro. Deze bevat naast omega 3 (EPA 33%, DHA 22%) levertraan (vitamine A) ook vitamine D3. Ik ben zelf zeer tevreden over het product. Mensen in mijn directe omgeving merken op dat ik rustiger ben geworden en zelf merk ik ook dat het mijn stemming in positieve zin beïnvloed.

Vitamine D3 heeft net als de visolie ook zeer belangrijke functies, het is goed voor je immuunsysteem, voor hart en bloedvaten en het voorkomen van bepaalde vormen van kanker.

Met welke reden gebruiken jullie visolie supplementen?

# visolie #omega 3# Cod Liver Oil20140803-113047-41447489.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s