Vruchtensap

Het aantal volgers van BiologischNatuurlijk neemt snel toe, leuk! Ik stelde jullie de vraag, welk onderwerp jullie graag in een volgend blog zouden willen zien. Één van de volgers gaf aan graag meer te willen weten over vruchtensappen. “Welke zijn goed” vroeg zij zich af.

Voor alle vruchtensappen geldt, drink ze met mate.

Ondanks dat bijna alle verpakkingen vermelden “gezond en puur” te zijn vergissen we ons in deze drank. Vruchtensappen zitten vol suikers. Snelle suikers. Er kunnen ook kunstmatige geur-, kleur- en smaakstoffen gebruikt worden om de sap weer zoveel mogelijk te laten lijken, ruiken en smaken als een vers geperste sap. Ook zelf geperste sappen bevatten veel suikers, daarom raad ik aan ook deze met mate te drinken.

Wil je toch een lekkere verse sap of smoothie voor jezelf maken, voeg er dan een beetje kokosvet of een avocado aan toe. De vetten zorgen er voor dat de suikers minder snel worden opgenomen.

Zelf kies is altijd voor water en (kruiden) thee. Bij hoge uitzondering neem ik een klein laagje verse sap, welke ik aanvul met water. Water met limoen of citroen vind ik ook erg lekker, zeker zomers! Een glas vers geperste sinaasappelsap bevat al snel 3 sinaasappels. Ik weet zeker dat er maar weinig mensen zijn die drie sinaasappels achter elkaar op zouden eten, maar drinken hebben we geen moeite mee.

De sappen in de supermarkt worden vaak gemaakt uit concentraat en bevatten daardoor nog meer suikers. Door de bewerking bevatten deze ook nauwelijks nog vitamine. Kies je voor sap omdat je denkt dat het gezond is, kun je het maar beter laten staan. Om nog maar niet te spreken over de hoeveelheid suikers in limonades/frisdrank.

Wil je toch graag sap drinken, kies dan bij voorkeur voor een zelf geperste sap of voor biologisch sap uit glazen flessen.

20140811-222635-80795563.jpg

Een Reactie op “Vruchtensap

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s