Gezond eten, of gemiddeld 32 jaar diëten

Driekwart van de volwassenen is niet tevreden over zijn gewicht en volgt gemiddeld 32 jaar van zijn of haar leven een dieet. Dit bleek uit Brits onderzoek onder 4000 mensen.

Iedere dag, of misschien zelfs wel ieder moment bepalen we zelf wat we in ons mond stoppen. Laten we de traktatie voorbij gaan, eten we tijdens de lunch in de kantine een broodje kroket, nemen we na het eten een toetje?

Helaas is het niet voor iedereen even makkelijk om daar de juiste keuzes in te maken. Dat blijkt uit het onderzoek, waarin naar voren kwam dat we gemiddeld zo’n 32 jaar aan de lijn doen.

Zelf heb ik ook jaren aan “de lijn” gedaan, maar de oplossing zit hem niet in diëten. Wanneer je blijvend iets aan je figuur en aan je gezondheid wilt doen, is het nodig om je levensstijl te veranderen.

Diëten komen en gaan, en allemaal beloven ze snel resultaat. Maar moet je dat wel willen, 10 kg in 10 weken? Is die 10kg er ook in 10 weken bij gekomen? Willen we ons houden aan 500kcal per dag en ons daarmee eigenlijk uithongeren?

Wanneer je blijvend iets wilt veranderen zul je daar langer de tijd voor moeten nemen. Door je levensstijl aan te passen, zul je uiteraard afvallen, maar naar alle waarschijnlijkheid niet in het tempo van een crash dieet. Je gezondheid zal wel blijvend beteren, doordat je je lichaam op de juiste manier gaat voeden en het lichaam dus optimaal kan presteren.

In mijn geval betekend dat, dat ik geen brood, pasta, rijst, aardappelen en toegevoegde suikers eet en zuivelinname zeer beperk. Naast dat ik daarmee op mijn juiste gewicht blijf voel ik me er ook nog eens enorm fit onder. Eenmaal aan je nieuwe levensstijl gewend, zal je merken dat dit geen moeite meer kost, maar gaat dit volledig vanzelf.

Ik eet wat de natuur ons biedt. Dit bestaat met name uit groente, fruit, noten, zaden, peulvruchten, vlees en vis. Hier kun je eindeloos mee variëren. Eet wat het seizoen te bieden heeft en je zult door de variatie in groeten en fruit ook niet verveeld raken.

Wat doe jij? Kies je toch voor een dieet of ben je van plan je levensstijl aan te passen? Wanneer je hier hulp of tips bij kunt gebruiken kun je altijd mailen naar biologischnatuurlijk@gmail.com
20140813-095758-35878166.jpg

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s