Supplementen

Waarschijnlijk horen jullie het net zo vaak als ik “Wie goed eet heeft toch geen supplementen nodig”.

Dit is een argument die velen gebruiken om supplementen af te wijzen. Maar helaas, onze voeding bevat vandaag de dag onvoldoende micronutriënten.

De oorzaak zit met name in de vele industriële bewerking die ons voedsel ondergaat, maar ook door uitputting van de bodem waarop we de gewassen verbouwen. Daarnaast wordt ons voedsel bespoten met chemische stoffen, worden er additieve aan toegevoegd en verpakken we het in vervolgens synthetisch materiaal. Je zult begrijpen dat dit allemaal niet ten goede komt van de kwaliteit van ons voedsel.

Laten we daarom zoveel mogelijk kiezen voor biologische producten en producten die het seizoen ons bieden. Zo maken we optimaal gebruik van de aanwezige voedingsstoffen. Daarnaast raad ik aan om in ieder geval een goede multivitamine te kiezen. Zelf gebruik ik de supplementen van Solgar. Naast multivitamine gebruik ik ook vitamine D3, vitamine C en visolie. Hierover zal ik later een aparte blog schrijven.

Ik hoor jullie denken, daar zit een prijskaartje aan. Maar wat is er mis mee als we daarmee onze gezondheid positief kunnen beïnvloeden. En ja, alles zelf maken kost meer tijd dan alles uit een pakje te halen, maar naar mijn idee is gezondheid het meest kostbare bezit. Iets om tijd voor vrij te maken.

IMG_1636.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s