Glanzend haar zonder Parabenen en Siliconen

Deze heerlijke shampoo mocht ik uitproberen van Cattier-Paris. Wat een geluk! Want wat is dit een heerlijke shampoo, én BIO! De geur is erg lekker! Vrij kruidig en je ruikt de lavendel ook goed.

Deze shampoo is vrij van Parabenen en vrij van Siliconen. Dit vind ik heel belangrijk, aangezien deze stoffen nadelig zijn voor je gezondheid. Onderaan mijn blog staat waarom ik deze stoffen wil vermijden.

Wat maakt deze shampoo nog meer zo goed?

🔸De Yoghurt oplossing verzacht, hydrateert en versterkt het haar
🔸Biologisch lavendelwater zuivert en kalmeert het haar en de hoofdhuid
🔸 Tarwe-eiwitten voeden, beschermen, helen, verzachten en werken anti-statisch
🔸Glycerine (plantaardig) maakt glad en hydrateert het haar
🔸Plantenazijn (lavendel, rozemarijn, salie en tijm) verzacht, antioxidant, werkt ontstekingsremmend en beschermt de hoofdhuid
🔸Essentiële lavendelolie zuivert, kalmeert, antiseptisch en regenereert
🔸Essentiële biologische salie-olie vermindert transpiratie van de hoofdhuid, anti-oxidant en werkt ontstekingsremmend

Inhoud 250 ml
Prijs €10,99

Te koop bij veel online shops en bij de meeste bio winkels.

Waarom ik Siliconen en Parabenen in producten wil vermijden?

Siliconen worden in shampoo gebruikt om glans te geven aan je haar. Hoewel het zijn functie vervult, kunnen we niet met al te veel lof over deze substantie spreken. Silliconen vormen een laagje dat over je haar ligt, waardoor het er glanzend, gezond en gehydrateerd uitziet. Dit is echter maar schijn, want door dit laagje krijgt je haar niet de zuurstof die het nodig heeft met als gevolg dat het sneller broos, breekbaar en gevoelig wordt. Als je haar hier langdurig mee worstelt, kan het leiden tot haaruitval.

Parabenen zijn een groep stoffen die verwant is met benzoëzuur. Ze worden meestal in cosmeticaproducten gebruikt als conserveermiddel en verlengen de houdbaarheid. Ze zitten naast shampoo, ook in conditioner, zelfbruiners, tandpasta en deodorant en voorkomen de aanmaak van bacteriën. Ook de lage prijs maakt ze aantrekkelijk voor producenten. De groeiende argwaan ten opzichte van parabenen heeft echter te maken met een mogelijk link naar borstkanker. Bij borstkankerpatiënten werden namelijk sporen van parabenen in tumoren teruggevonden. Parabenen imiteren de werking van oestrogeen. Een teveel aan oestrogeen veroorzaakt kankergezwellen of toename van de omvangvan bestaande gezwellen.

Ik neem dit risico liever niet en kies daarom voor producten die deze stoffen niet bevatten.

IMG_2055.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s