Suiker, het witte gif!

We weten allemaal dat een te veel aan suikers slecht voor ons is. Slecht voor onze gezondheid, ons gewicht en ons gebit. Helaas krijg je, vaak zonder dat je er erg in hebt veel te veel suikers binnen.

Té veel aan suiker is één van de belangrijkste oorzaken voor overgewicht en obesitas, wat op zijn beurt weer andere aandoeningen kan triggeren.

Zelf eet ik zo puur en gezond mogelijk. Geen pakjes en zakjes, maar zoveel mogelijk vers en onbewerkt. Op die manier krijg je al veel minder suiker binnen, want heel veel suikers zitten verborgen in producten. Producten waarvan je misschien niet denkt dat ze ongezond zijn, daar ontstaat het gevaar.

Het is niet zo dat een klein beetje suiker al ‘slecht’ is voor je lichaam en schade aanricht, maar neem een standaard ontbijt. Bijvoorbeeld een bakje vruchten yoghurt met muesli, vol “verborgen suikers” of een eierkoek als tussendoortje, wat bestaat uit minimaal 25 gram suiker en 25 gram bloem. Het bevat dus nauwelijks voedingsstoffen, maar mensen denken vaak toch dat ze gezond zijn. Daarnaast drinken veel mensen nog frisdranken eten snoep of koek.

Dat er in de meeste voeding suiker zit, is inmiddels wel duidelijk. Helaas vergeten we vaak de witte koolhydraten. Pasta’s, witte rijst en (wit)brood zijn net zo slecht. Het lichaam zet ze namelijk om in glucose, wat weer de zogenaamde suikerpiek als gevolg heeft. Bij pieken horen dalen, waardoor je lichaam weer zal vragen om suikers. Ik zal binnenkort een blog schrijven over aardappels, rijst en pasta.

Natuurlijk hebben we ook suikers nodig, maar haal dit bijvoorbeeld uit fruit. Of vervang gewone suiker door palmsuiker of kokossuiker.

Suiker veroorzaakt niet allen overgewicht, maar brengt veel andere gevaren met zich mee. Hier volgen slechts enkele gevaren van suiker op onze gezondheid:
– Suiker onderdrukt het immuunsysteem
– Suiker verlaagt het HDL-cholesterol, het ‘goede’ cholesterol
– Suiker kan het gezichtsvermogen verzwakken
– Suiker verstoort de opname van calcium en magnesium
– Suiker kan leiden tot vroegtijdige veroudering
– Suiker kan tandbederf veroorzaken
– Hoge inname van suiker leidt tot een verhoogd risico voor het verkrijgen van de ziekte van Crohn
– Suiker kan voedselallergieën veroorzaken
– Suiker kan astma veroorzaken
– Suiker kan galstenen veroorzaken
– Suiker kan hartziekten veroorzaken
– Suiker kan blindedarmontsteking veroorzaken
– Suiker voedt kanker.

Dit zijn nog maar enkele gevaren. Het is dus belangrijk af te kicken van suikers. Suikers zijn verslavend. Stop de verslaving!

20140805-200721-72441894.jpg

2 Reacties op “Suiker, het witte gif!

  1. Pingback: Foodwatch; Kinderdrankje misleidt ouders | BiologischNatuurlijk·

  2. Pingback: Stoppen met proppen! | BiologischNatuurlijk·

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s