Stoppen met proppen!

Een aantal maanden terug schreef ik een blog over “Eten wanneer je echt trek hebt, maar niet uit verveling”.

Nu de feestdagen voor de deur staan verbaas ik me echt over de hoeveelheid snoepgoed die mensen in hun karretje leggen. Wat is dat toch, dat we ons maanden van te voren vol proppen met pepernoten, schuimpjes, amandelstaven, oliebollen en andere suikerbommen?

Draait Sinterklaas en Kerst dan echt alleen om eten? Gezellig samen zijn doen we toch het hele jaar door? Althans, ik geniet door de weeks en in het weekend van heerlijke, gezond en zelfgemaakte snacks. Voor mij is een heerlijke kop kruidenthee met een zelfgemaakte havermuffin net zo gezellig als een bak vol pepernoten.

Ik zeg hiermee niet dat je alles aan je neus voorbij moeten laten gaan, want ik begrijp ook dat de boog niet altijd gespannen kan staan. Maar ons twee tot drie maanden lang ( half oktober tot en met half januari) vol proppen met allerlei suikerbommen is erg ongezond. Niemand zal dik worden van 1 handje kruidnoten of een stukje chocoladeletter, maar de combinatie van alles suikers en vetten maakt dat we tijdens deze maanden weer kilo’s aankomen, we voelen ons minder energiek en allerlei vage klachten spelen op.

Waarom vind jij het lastig om hier niet aan toe te geven?

Ben je soms verslaafd aan suikers? Lees meer in mijn blog, Suiker, het witte gif. Of weet je misschien geen alternatieven voor jezelf en je gezin?

Het kan ook zijn dat je het helemaal niet lastig vindt en dat je super lekkere, gezonde snacks hebt voor de feestdagen. Ik ben benieuwd naar jullie recepten!

IMG_3006.JPG

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s